Kat binnen houden

By | 19 april 2016

Kat binnen houden.

Er zijn verschillende redenen om je kat binnen te houden.

Een zeer belangrijke reden is gevaar voor de kat. Zo is in mijn omgeving veel water. De oevers hebben van die houten beschotting.  Buren van mij hebben tweemaal een kat verloren omdat de kat in het water kwam en er zelf niet uit kon komen.
Ook is een drukke weg een goede reden om een kat binnen te houden. Ik heb momenteel een oude kat van 15 jaar die doof is. Zij hoort de auto’s niet meer!

Een andere reden is net na een verhuizing. Een kat zal in een onbekende omgeving op zoek gaan naar zijn ‘eigen’ huis. De kat moet eerst aan zijn nieuwe woning wennen voordat hij weer naar buiten kan.

Tenslotte is er ook nog de reden van gezelligheid. Een binnenkat is vaak meer gericht op mensen dan een buitenkat. 

Welke keuzes zijn er?

Ik moet zeggen dat het per kat veel uitmaakt. De ene kat is de andere niet. Ik heb katten gehad die heel graag naar buiten willen en ik heb katten gehad die het leuk vinden om naar buiten te gaan als ik ook buiten was. Ook het seizoen maakt veel uit!

Het maakt ook veel uit op welk moment je begint met je kat binnen te houden. Als het een kitten is, is het makkelijker dan een kat die al veel buiten is geweest. In dat laatste geval is het kwestie van stug volhouden als de kat voor de deur zit!

Een compromis om je kat toch buiten te laten is je tuin af te zetten of een buitenren te maken!

kat binnen houden

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn de voorwaarden om je kat binnen te houden?

Een belangrijke voorwaarde om een kat binnen te houden is dat je de kat wel voldoende ruimte moet bieden.

Ruimte om tegemoet te komen aan zijn natuurlijk gedrag zoals:

  • naar buiten kijken
  • klimmen
  • kunnen krabben
  • verstoppen
  • veilig en rustig slapen

De meeste katten geven dit ook duidelijk aan, door bijvoorbeeld planten uit de vensterbank te duwen, te krabben aan een bank…..

 

Kat binnen houden? Het kan mits!

Een mooie, grote krabpaal met een slaapplek, een hoge plek en een klim- en krabmogelijkheid is dus een belangrijke voorwaarde om je kat binnen te kunnen houden.

 

Als je op zoek bent naar een bouwtekening om je mooie, grote krabpaal met een slaapplek, een hoge plek en een klim- en krabmogelijkheid zelf te maken? Klik dan <<hier>>

 

 

Banner-320-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.